2012. október 18., csütörtök

Standby

A tábort megerősítették, sőt a környező dombokra felállított katonai sátrak is mind védelmi falat kaptak (na jó, a dózer túrt nekik körbe töltést :)).
Tegnap éjszaka megpróbált két autó a közelünkbe férkőzni, lekapcsolt lámpákkal, éjjellátóval jöttek.
Persze olyan nekünk is van, a srácok el is indultak feléjük hogy barkochbázzanak kicsit velük, de leléptek időben.
Napközben nem sokat tudunk tenni, csesztetjük a netet (már ha van, mert a parabola kissé megtaposódott, a tartója sem áll a helyzet magaslatán és a beltérit is cserélni kellett már ebben a pár napban), próbálunk az otthoniakkal csevegni, takarítjuk a cuccotkat:



Egyre több ezmegaz kerül a MIÉNK picike otthonba is, a nappaliba pl. szőnyeg, az irodába szék, a konyhába kemping palack (igaz, edényünk még nincs, na de belevaló sincs), a szobában az ágyakra szivacs a rugós matracok tetejére (én kidobtam a matracot és három szivacsot terítettem le inkább). A plédet beraktam alám, és rajta fekszem a hálózsákban. Illetve egyelőre csak mint takaró funkcionál, hiszen hó még csak Kabul környékén a hegyekben esett :)
Itt épp egy részlet a nappaliból, a hálóból, a raktárból, a konyhából, és balra még az iroda is belelóg ahonnan készítettem :). Lui pedig épp ebédel, a felirat szerint marhaszelet cheddaros krumplilevessel, ami leginkább a macskahányás és a gyerekkaja keverékének látszik, de az íze meglepően jó:



A képen látszik Willem is, aki délafrikai katonaember és mint látszik a nappaliban netez épp, valamint ott látható az ő rózsaszín törölközője is amit a városból rendelt. Elfelejtett színt mondani :)))
Aztán megjöttek a téliesített cuccok is, TheNorthFace dzsekik, hatch kesztyűk, 5.11 sapkák, Rocky bakancsok. Most már olyan kemények vagyunk, mint a betonrépa. Mennénk neki mindennek :)
Ha a vibrók is ideérnek, végre elkezdhetjük a munkát, mert egyelőre a helyzet miatt nem megyünk előre, be kell várni a mérést és együtt mozogni a katonai kíséret fedezete alatt mindenkinek. Főleg azért mert a következő vonalak nagyon közel lesznek az iráni határhoz és onnan jönnek a rosszlelkűek :)
Addig hát éljük a hadifoglyok egyszerű életét, amelybe esténként pontosan hat órakor egy dupla ding (ding-ding) csal csak némi fényt. Ez a fizetésszámláló hangja :)))
Na és a hold... lassan erősödik az is: