2009. december 13., vasárnap

Fűszeres, lazacos karaj pürével, csemubival

Hozzá valók: elolvastad a címet, nem?
Elkészítése (férfiaknak, nõk csak elkúrnák):

Vedd ki a mélyhûtõbõl a tálcás szeletelt karajt és konstatáld hogy nem kellett volna fagyasztóba rakni. Szedd szét valahogy a szeleteket (véső, kalapács, vakolókanál, bármi megengedett), fektesd falapra, sózd meg és szórj rá az otthon található minden fûszerbõl kicsit (figyelem, az édesekbõl NE!).
Fogd a serpenyõt amelyben még ott az olaj a pár napja sütött lazac alól. Ha finnyás vagy piszkáld ki a kis haldarabkákat (bár szénné fognak égni, megakadályozva a hasmenést, segítve az emésztésed, esetleg mindkettő), melegítsd föl hogy füstöljön.
Mehet bele az elsõ hús, ugyanakkor ugorj hátra. A következõt már messzebrõl dobd mert istentelenül serceg és fröcsög az a forró szar. Tekerd a kezed valamibe (a poló a székrõl tökéletes, úgyis mosni akartad), vedd elõ a bbq húsfogó csipeszt, védd a szemed és csúsztasd a többi húst is a serpenyõbe.

Rakj fel vizet egy olyan lábas szerû nyeles izében, tekerj bele tengeri sót találomra (egy kávéskanálnyit mí? túrót, hogy geci sós legyen?), forrald. Közben fél szemmel lesd a húst, ha már feketedik a széle akkor fordíts rajta.
Amint a víz felforrt, vedd le a tûzrõl és adj hozzá 3dl tejet ami durván egy kólásdoboznyi. Kicsit kevesebb.
Szedd ki a húsokat, és rakd be a következõ adagot a már ismertetett módon.
Épp 12 darab, hat-hat kitölti a serpenyõt, ugye milyen mókás?
Öntsd a püré port a víz-tej oldatba, kevergesd, duzzad, krumplipüré formája kezd lenni, most várni kell picit (az írás azt mondja hogy 2 percet de az nõk számára készült), ahogy a második adag husi kész, jöhet a margarin. 2 deka... túrót: nagyvonalúan! Szedd ki a húsokat mielõtt visszafordíthatatlanul feketébe fordulna a színük, keverd el a margarint, gyorsan szedj lapos tányérra belõle. Sokat.

Husi a szájb... ööö... az alsó hat darab már nem olyan forró, gondolkozz!!! Csemege ubit gyorsan, kenyérkét és falj! Inni se felejts.
A végén kis olajjal locsold meg a maradékot a tányéron, majd rakd ki a kutyának, hidd el egyszerûbb lesz mosogatni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Hm? :)